Meer dan 70 bezoekers informatiemarkt 65-plussers

- 01 november 2018 -

De meeste mensen willen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Daarom organiseerden diverse zorg & welzijnsorganisaties op 29 en 30 oktober een informatiemarkt met tips en adviezen om zo prettig mogelijk thuis te blijven wonen. De informatiemarkt vond gelijktijdig plaats met de griepvaccinatie zodat ouderen deze activiteiten eenvoudig konden combineren. Meer dan 70 ouderen uit de wijken Maasniel, Asenray, Leeuwen en Tegelarijeveld bezochten de informatiemarkt.

Gratis advies en diverse testen
Diëtiek, Geriatrie, Fysiotherapie, Oefentherapie Mensendieck, Podotherapie, Ergotherapie en seniorenwerk waren allemaal aanwezig op de informatiemarkt. Zij gaven adviezen over thuis wonen, voeding en medicijnen. Ook konden aanwezigen diverse testen doen zoals de spierkracht van handen en benen testen, evenwicht en ogen laten controleren. De zorg- en welzijnsprofessionals organiseerden de markt samen als partners van het Zorgnetwerk Regio Roermond. Het Zorgnetwerk wil waar mogelijk duurdere zorg voorkomen, zorg verplaatsen zodat het dichterbij mensen thuis komt én bestaande zorg vervangen door zinvolle innovatieve zorgconcepten.

Nieuwe inzichten en goede tips
De aanwezigen beoordeelden de informatiemarkt met een dikke 9! Veel ouderen gaven aan de invloed van voeding en beweging op hun gezondheid te onderschatten. Ze waren blij met de tips die ze kregen om zelf met hun gezondheid aan de slag te gaan. Ook aanwezige professionals van zorg & welzijnsorganisaties leerden veel van elkaar tijdens de markt. Edith Breukers, oefentherapeut: “Hierdoor kunnen we in de toekomst beter gezamenlijk zorg en ondersteuning aan ouderen bieden.”

De informatiemarkt werd (mede) mogelijk gemaakt door de zorgverzekeraars CZ en VGZ namens alle zorgverzekeraars. De informatie is een initiatief van Samen Gezond en tevens bedoeld om te experimenteren met andere vormen van samenwerking in de vier MALT wijken.